2011-08-28
23:28:19

STUGVISTELSE


Vi har en oas. Det är egentligen inte min. Men det har blivit en del av mitt liv. Mina svärföräldrar har en väldigt mysig stuga, nära vatten och lite avskilt från vardagens stress. Där blir vi bortskämda och får slappna av.
2011-08-28
22:56:22

Sjuk, frisk och nånting mittemellan

Efter 10 dagars hemvistelse återgår jag till jobbet på tisdag morgon. Det började förra söndagen som en liten, liten kråka i halsen. Den här kråkan började sakta men säkert klättra i min hals för att sedan börja limma på min vänstra halsmandel. Låt oss säga, för enkelhetens skull, att kärlek uppstod mellan dessa två individer och att den redan från början var dömd att sluta i misär. För min del.

I nio dagar har låtit bli att pussa på min sambo för att, om möjligt, låta bli att smitta honom. I nio dagar har jag gått här hemma och klagat samt ringt som en trakasserande gam till vårdcentralen för att få något bra kureringstips. Deras diagnos var: Självläkning.

Heureka!

När torsdagen kom trodde jag att djävulen själv hade kommit för att besitta mig i 10 dagar till. Det rev till i halsen och vips - jag dygnade i hopp om att rida ut den där jävla maran som kommit för att rida mig till V-A-N-S-I-N-N-E...
Klockan 5 på morgonen hände dock något som är få förunnat. På fem minuter självläkte jag på något mystiskt vis. Jag drog ett "Kvarteret Skatan"-maraton och mitt i en hysterisk skrattattack som utlöstes av olagligt blottande av buljong, snorklade (i brist på bättre ord) jag till och den begynnande öronvärken som också befann sig i mitt system samt halsontet släppte till 75%.

Ni vet det där lite halvfjolliga gomseglet vi har i halsen. Någonstans i dessa trakter befinner sig nåt exotisk hål mellan gom och näsa?! Am I right? Well, det där exotiska hålet var iaf igensvullet och täppt. Genom den där "snorklingen" släppte något tryck och svullnaden försvann. Sen hade jag tävling med mig själv om vem som kunde sova längst in på dagen. Jag vann. Fredagen den 26/8 2011 friskförklarades jag från en kärlekshistoria till halsmandelsflussinflammation, ca 14.30. Endast en svag påminnelse vid intag av mat och dryck kom till liv under kvällen och igår kände jag mig fit for fight igen.

Imorgon har jag ett stort "L" i min kalender och det står inte för lat (jo det gör det) utan för LEDIG. Så på tisdag gör jag en återpremiär efter svår sjukdom. Heja mig!