2012-10-29
17:13:17

Vecka 8

Vecka 8  (7+1)

KROPPEN: Nu växer livmodern och storleken kan jämföras med en apelsin. Det är vanligt att man måste kissa mycket oftare än normalt. All glatt muskulatur, det vill säga sådana muskler som du inte kan styra, som livmodern, blodkärlen och tarmarna, blir slappare. Det kan göra att du får förstoppning. Risken för åderbråck, hemorrojder och urinvägsinfektioner ökar också. Om du drabbas när du är gravid är det viktigt att du får behandling tidigt.
I vissa landsting kallas du till ett hälsosamtal hos barnmorskan för att prata om alkoholvanor, kost och livsstil. Hos andra landsting sker detta samtidigt som inskrivningen. Det ser olika ut i olika delar av landet.

EMBRYOT: Embryot är nu omkring 25 millimeter. Fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, det vill säga dubbelt så fort som hos en vuxen.
 
MINA TANKAR  ♥
Igår gick jag in i vecka 8. Tiden springer faktiskt iväg och redan imorgon ska jag till barnmorskan. Veckan som gått har varit fyllt av illamående och ömma bröst, uppsvälld mage och trötthet. Jag har känt mig instängd i mig själv när kroppen inte mått bra, men jag vet ju att något gott kommer ur allt detta och att vi, om sju månader, får träffa vår bebis.
   Vårt lilla hallon (läste i min bebisapp att bebisen är som ett hallon om några dagar) gör att jag känner mig som en uppsvälld elefant, men förhoppningsvis så har inget sett någon större skillnad på mig under veckan då jag ser ut som en vanlig elefant till vardags. Dock är det svårt att hitta kläder som passar då nedersta delen av magen är ganska svullen.
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: