2012-11-04
16:35:00

Vecka 9

Vecka 9  (8+0)

KROPPEN: Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor. En del kvinnor har små blödningar tidigt under graviditeten, det är inte ovanligt att det sker när mensen brukade komma. Det kan bero på alla hormonförändringar och på att slemhinnorna i kroppen blöder lättare när man väntar barn. Om blödningen skulle göra ont ska du söka hjälp.

EMBRYOT: Embryot är nu stort som jordgubbe, cirka tre centimeter och fötterna är cirka två millimeter stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

 
MINA TANKAR  ♥
Idag går jag in i vecka 9. Veckan som gått har inte varit av det lätta slaget då illamåendet, som eskalerade i fredags, övergått till att jag kräks i tid och otid. På jobbet är det värst, men det är hanterbart. Brösten ömmar fortfarande en hel del men mest dagtid. Nätterna är lugna för mig, det enda som sätter käppar i hjulet för mig är mina tankar: "Jag är gravid. Jag är gravid. Jag är gravid." som jag mässar om och om igen för mig själv. Jag kan i alla fall sova på mage och det är då jag sover som allra bäst - hittills!
   Ett besök hos barnmorskan blev det i tisdags. Jag upplevde det som ett lite, ja, konstigt besök. Var helt säker på att det var ett inskrivningssamtal, men tydligen så var det inte det. Barnmorskan pratade rent allmänt om kost, alkohol, tobak, motion osv. Men sedan fick jag papper som jag skulle fylla i hemma för att de skulle slippa göra det där, för att det oftast tar för lång tid. Det kändes väldigt knepigt och tydligen så ska jag då inte göra mitt inskrivningssamtal förrän den 20 november då jag även ska göra första delen av KUB-testet. Tror att det blev en besvikelsekänsla av allt då jag verkligen sett fram emot den tiden jag fått hos MVC, men jag får se framåt och längta till om två veckor istället - då får jag veta när vi får göra ett ultraljud (och se vår guldklimp) som är en del av KUB-testet. ♥
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: